Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@20:57:09 GMT

هیاهوی پسماندهای تبلیغاتی بر دیوار شهر

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۶۳۶۳۵

هیاهوی پسماندهای تبلیغاتی بر دیوار شهر

به گزارش جماران، ایرنا نوشت: غروب دیروز چهارشنبه تبلیغات به ویژه در حوزه شوراهای شهری به اوج رسید و خیابان ها و حتی کوچه های منتهی به ستادهای انتخاباتی عکس باران شدند، پوستر و کارت های کوچک تبلیغاتی بین خودروهای عبوری پخش شد و برخی هم برای داشتن سرعت عمل بیشتر، از ترافیک سوء استفاده کرده و پوسترهای تبلیغاتی را به داخل خودرو پرت می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز پنجشنبه است، ستادهای انتخاباتی آرام گرفته اند اما دیوارها و میادین، همچنان سخنگو هستند، انگار که قانون گریزی برای ورود به پارلمان شهری، خوب جواب می دهد.

کرونا و فضای مجازی هم نتوانستند بر تبلیغات سنتی چیره شوند، چسباندن عکس و پوستر بر هر جای ممکن چهره شهر را تا حدودی استرس زا کرده است، برخی تیرهای چراغ برق و دیوارها با دست نوشته های نازیبا و درشت، بار سنگین تبلیغات کثیف را به دوش می گیرند و در برخی مکان ها نیز انواع پوسترهای رنگارنگ تبلیغاتی راه تنفس را بر دیوارهای شهر بسته است.

تحریک بصری مردم و ایجاد جلوه های متعدد انتخاباتی در زمان تبلیغات میدانی از اصلی ترین روش های جلب رأی و ترغیب رأی دهندگان برای کاندیداها به شمار می رفت که امروزه با به کار بردن تبلیغات پاک تا حدودی در برخی استان ها کمرنگ شده اما همچنان طرفداران خود را در انتخابات لرستان دارد.

سرعت عمل نیروهای پاکبان و خدمات شهری شهرداری برای پاک کردن چهره تبلیغات زده شهر خرم آباد نیز ستودنی است و در حاضر بسیاری از میادین و خیابان های اصلی شهر که محل ستادهای انتخاباتی بود از آن همه آثار تبلیغات از جمله کاغذ، ماسک و لیوان های یکبار مصرف پاک شده است.

این نوع تبلیغات و آلودگی چهره شهر در حالی است که بنابر  قانون انتخابات بایدها و نبایدهایی ذکر شده که ما به برخی نبایدها از جمله نصب پوستر و عکس به مکان های غیرمجاز و دیوارنویسی مبتلا هستیم در حالی که به صراحت در این ماده قانونی گفته شده تبلیغات و شیوه های تبلیغی مجاز منحصر به موارد این قانون است و نیروهای انتظامی،  قضایی و فرمانداری موظف به برخورد با موارد غیرمجاز هستند.

موردی که به طور معمول با آن مواجه هستیم این است که با شروع زمان تبلیغات، چسباندن پوستر بر هر مکانی از تابلوهای راهنمایی و رانندگی گرفته تا زیرگذرها، جداول کنار خیابان و اطراف میدان های شهر انجام می شود در حالی که الصاق عکس و پوستر به تأسیسات عمومی، اموال شهرداری و تابلوها ممنوع است.

بر اساس قانون تبلیغات انتخاباتی، دیوارنویسی بر مؤسسات آموزشی و ادارات دولتی و عمومی ممنوع است و تبلیغات تصویری باید در محل هایی که شهرداری مشخص کرده انجام شود اما متأسفانه عده ای حتی به تابلوهای کوچک وسط بلوار که متعلق به راهنمایی و رانندگی و برای حفظ جان مردم است پوستر نصب می کنند که مأموران نیروی انتظامی و شهرداری ها باید این موارد را برابر ماده ۵۶ معدوم کنند.

بار سنگین تبلیغات غیرمجاز بر دوش دیوارهای شهر در حالی صورت گرفت که قانون به صراحت اعلام می کند دیوارنویسی علاوه بر ممنوعیت در قانون انتخابات، طبق قانون مجازات اسلامی جرم و در صورت شکایت مردم و شهرداری قابل تعقیب است چرا که آسیب رساندن به اموال عمومی محسوب می شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 انتخابات شورای شهر انتخابات 1400 انتخابات شورای شهر 1400 تبلیغات غیرمجاز سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۳۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: دبیران کل احزاب سیاسی کشور در رقابت انتخاباتی جهت کمیسیون ماده ۱۰ قرار دارند. - اخبار سیاسی -

عبدالله مرادی مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به قانون فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی که در ماده 10 آن اعضای کمیسیون فرا قوه‌ای احزاب جهت رسیدگی به درخواست‌های تأسیس، پروانه فعالیت، انحلال و غیره حضور دارند، عنوان کرد: در این کمیسیون دو نفر از نمایندگان احزاب سیاسی عضویت دارند که طبق قانون از طریق انتخابات مشخص می‌شوند.

زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد وی ادامه داد: با توجه به مصوبات قبلی کمیسیون در خصوص انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10، کمیسیون هیات نظارت بر این انتخابات متشکل از 3 عضو کمیسیون جناب آقای دکتر امیری اصفهانی به‌عنوان نماینده دادستان کل کشور و جناب آقای دکتر شریعتی نیاسر به عنوان نماینده قوه مقننه  به همراه دبیر کمیسیون خواهند بود.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: با توجه به مصوبه جلسه 28/1/1403 کمیسیون احزاب تاریخ برگزاری انتخابات (10/3/1403) تعیین گردیده و برنامه زمان‌بندی انتخابات مذکور مستند به بند 3 ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی و دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی تنظیم شده است.

مرادی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل مربوط فقط احزابی که مجامع عمومی را در مهلت مقرر قانونی برگزار کرده و به تایید کمیسیون احزاب رسیده باشد می‌توانند در انتخابات شرکت کنند که با توجه به تعداد اندک احزاب واجد شرایط (37حزب، 25 حزب ملی و 12حزب استانی)، کمیسیون تسهیلاتی را برای احزاب قائل شد و لذا همه احزابی که صرفاً مجامع خود را در برگزار کرده‌اند (107حزب) می‌توانند در این انتخابات مشارکت کنند.

وی ادامه داد: فراخوان برگزاری انتخابات روز یکشنبه 16/2/1403 در سکوی اطلاع‌رسانی وزارت کشور منتشر شد و دعوتنامه برای دبیران کل احزاب ارسال شد و تاکنون تعداد 3 دبیرکل احزاب ملی و 4دبیرکل احزاب استانی داوطلب نمایندگی احزاب شده و نام‌نویسی کرده‌اند.

دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب و عضو هیات نظارت بر انتخابات تاکید کرد: انتخابات روز پنج شنبه 10/3/1403، انتخابات احزاب ملی رأس ساعت 09:00 صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت 14:00 بعدازظهر در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.

مرادی در پایان بیان کرد: براساس بند 3 ماده 10 قانون احزاب، مدت قانونی حضور  نمایندگان دبیران کل احزاب در کمیسیون دو سال انتخابات است اما نمایندگان فعلی از تاریخ 6/9/1398 به بعد (4 سال و پنج‌ ماه) در جلسات کمیسیون حضور داشته‌اند بنابراین اجرای قانون و برگزاری انتخابات اجتناب‌ناپذیر است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تب و تاب لیست‌های انتخاباتی در واپسین ساعات مجاز تبلیغات
  • جنجال تبلیغاتی کاندیداها در اینستاگرام /آقای کاندیدا از سرود انتخاباتی خود رونمایی کرد /کاندیدای لنجان: ادب را رعایت کنید
  • اطلاعیه شماره 2 ستاد انتخابات کشور / اعلام زمان دقیق پایان تبلیغات انتخاباتی
  • انتشار اطلاعیه شماره 2 ستاد انتخابات کشور / زمان دقیق پایان تبلیغات انتخاباتی اعلام شد
  • ساعت ۸ صبح پنجشنبه (فردا)، پایان زمان تبلیغات نامزد‌های انتخاباتی
  • اطلاعیه شماره ۲ ستاد انتخابات درباره زمان پایان تبلیغات
  • ۸ صبح فردا زمان تبلیغات نامزدهای انتخاباتی پایان می‌یابد
  • تبلیغات صوتی نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در نرم افزار ایران صدا فراهم شد
  • تشکیل ۳ پرونده جرایم انتخاباتی خراسان رضوی در دور اول
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند